I går var det "thai-day" på skolen. Det resulterede i et af utallige shows i rækken, at børnene havde deres fine, traditionelle tøj på og vigtigst af alt, at jeg fik mig en time mere på øjet da min første lektion var aflyst.
Vi har valgt, at blive i Hua Kunchaae denne weekend dels for, at spare penge, men også for at slappe af. En af de mandelige lærere opdagede mig på fersk gerning, i gang med at lave salater og anden simpel mad uden brug af varme, for nogle uger siden og inviterede mig til at låne hans køkken en dag. Vi fastsatte således i går som dagen hvor det skulle gå ned og aftalte jeg skulle lave dansk mad. Det var noget af en udfordring da de til dels ikke har halvdelen af de ingredienser vi bruger i Danmark, hernede og samtidigt havde jeg kun et blus og 30 kvadratcentimeter bordplads, at gøre godt med. Menuen endte med, at bestå af bacon frikadeller, kartoffelsalat med asparges og en sprød og syrligt salat til damefolkene. Det var noget af en udfordring, at stege frikadellerne da de ikke har stegepander som vi kender dem. Jeg startede med at forsøge i en wok, men det var langt fra optimalt da man umuligt kunne få ordentlig stegeskorpe på de kære deller. Jeg gik videre til en form for gryde, jeg egentligt tror var den øverste part fra et vandbad og det gik bedre omend langt fra optimalt. Da vi kun havde et blus var det ikke muligt med varmt tilbehør så deraf idéen med kartoffelsalat. Den var ikke ligeså god som den jeg laver derhjemme med hjemmepisket mayo, men jeg turde ikke lave min egen mayo hernede da jeg ikke ved med sygdomsfarer osv. Pasteuriserede æg var ikke til at opdrive. Den var dog udmærket stadig og fedmen fra de to første ting blev brudt af sprød- og friskheden fra salaten samt syrligheden fra den limedressing den havde fået en tur med. Jeg fik under min koge-seance opbygget mig lidt af et publikum, da ingen af de tidligere frivillige havde stået i køkkenet. Det resulterede også i navnet Chef SiimooOOn som kun de kan udtale det.
Da rub og stub var blevet fortæret af de seks mand vi sad til bords (gulvs..) Var det tid til dessert. Her havde jeg lavet en ananas sorbet serveret i skiver af ananas jeg havde marineret i en sukkerlage med chili, lime og mynte.
Det var en rigtig fed aften og ham den mandelige lærer og jeg fik aftalt, at vi både skulle se og spille fodbold. Jeg savner fodbolden derhjemme rigtig meget og fortryder, at være taget af sted, hver gang jeg kan se eller læse om, at drengene har haft en griner. Men hvert eneste minut der ikke involverer fodbold er hundrede gange mere spændende end den de tilsvarende røvsyge minutter derhjemme og det opvejer det lidt. Man kan ikke få i pose og sæk som den gode Aksel nok havde udtrykt det. Nu må vi se, sæsonen starter snart igen og det lød på Neung som om der var rimeligt godt gang i den hernede, plus det lokale hold spiller i gul og blå. Det hjælper nok lidt på abstinenserne.
Her til sidst lige et billede af en dame på markedet.
Seeeeee hvor sød hun eeeer! Og friturestegte sager på en pind, kan KUN være godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar