Da vi ankommer finder vi hurtigt og uden nogen som helst former for besvær (......) vores hotel. Navngivet Royal view resort og med en park som nabo og en lovet balkon på værelset ser vi frem til en kongeudsigt og havde allerede investeret i en rødvin der skulle nydes i følge med den. Da vi kommer op på værelset stirrer vi direkte ind i bygningen ved siden af - fra første sals højde - GREAT! Da jeg jo som bekendt er fantastisk optimistisk anlagt og aldrig sur, var jeg derfor ved højt humør da kursen blev sat mod noget gademad. Jeg havde på daværende tidspunkt ikke spist noget stærkt - eller for den sags skyld bare noget interessant i dagevis grundet min diæt og det skulle der prompte laves om på. Heldigvis fandt vi hurtigt et lille sted prop fyldt med lokale (hvilket altid er det sikre tegn på god mad) og med en grill fyldt med lækre fisk, spiddet på citrongræs og rullet i salt. Det var der ingen chance for, at jeg kunne forpasse, så vi bestilte sådan en krabat, noget grillet kylling, en omgang sticky rice, og en flaske whisky. Jeg har desværre ingen billeder, da jeg intet kamera havde på daværende tidspunkt, men det var rent ud sagt fantastisk.
Dagen efter går turen mod et af Bangkok's Über malls for at, få erhvervet mig et kamera. Jeg finder heldigvis hvad jeg er ude efter så efter et par dødkedelige stop i skobutikker er vi på vejen igen, denne gang på vej imod kinaby - mit absolutte yndlings kvarter i Bangkok.
Dagens første stop blev udgjort af denne gang nudler og grisekugler i lækker suppe.
Den thailandske version af en skinkekutter
Close up..
Fundet i en gyde i Chinatown ude foran indgangen til et rigtig lækkert nuddel sted.
De før omtalte nudler. Da vi forlader nudel stedet der ligger så godt gemt det ikke kunne blive sværere, at finde hvis de bevidst prøvede, går vi videre igennem gyderne og ender op i deres inder kvarter. Her får jeg øje på en kvinde der står og laver roti - indiske fladbrød - og den chance kan jeg ikke forpasse, min mæthed til trods
Da det er brødene der oprindeligt lokker os bestiller vi derfor en gang roti med smør, naan med frisk ost og en omgang butterchicken som tjeneren - og sønnen, det her var et familie ejet sted med hele familien på forskellige poster - adspurgt fortæller er hans yndlings ret. Stedet var fyldt med indere et godt tegn på det fantastiske mad vi skulle modtage. Hvis jeg på forhånd havde vidst hvor lækkert det her ville blive havde jeg ikke engang overvejet nudlerne. Jeg glæder mig MEGET til, at vende tilbage.
Senere tog vi på en bluesbar i nærheden af et hotel vi har boet på før. Her er der altid gang i livemusiken og denne gang var ingen undtagelse. Drinksne er til rimelige priser, uden at være billige, men maden.. Maden er skod og vi ventede fucking længe på vores dårlige friturestegte wontons med ost. Men hvad gøre det når man mødes af dette syn når man skal ud "og trække frisk luft":
De havde nemlig sat en makeshift grill op og så var der ellers GRATIS grillede rejer og blæksprutter - hell yeeeeah! De ved hvordan de skal lokke mig!
Da vi lidt senere forlader stedet, spadserer vi forbi en shop der sælger macarons. Jeg havde aldrig smagt dem og da Wozniackyyy heller ikke kunne prale af det og havde talt om dem længe, måtte vi selvfølgeligt dykke i.
De havde en spændene konsistens og især den hvide smagte rigtig godt, de neon farvede smagte som man kunne forvente - unaturligt.
Dagen efter var det tid, til et rigtigt restaurant besøg. Jeg har længe haft lyst til en burger. En af den slags lyster Mcskumfidus ikke kan klare. Derfor opstøvede jeg hvad kokkene i byen har udnævnt byens bedste burger - Hyde&seek Gastrobar.
Et utroligt lækkert sted med siddepladser både inde og ude. Vi valgte ude. Til tonerne af jazz kastede vi os således over menu kortet. Vi valgte at dele en forret med det (for gadeknægte) velkendte navn Bangers inc. der bestod af to slags pølser, den ene havde fået en omgang i den allestedsnærværende friture. Hertil hørte to slags dyppelse, en dijon-youghurt med løg og syltede gurkeys i små stykker og en peberrods sauce med syltede rødbeder
Herefter kom vi til dagens main event - burgerne! Her i versionerne: Parmesan bolle med 6.5oz wagyu kød bøf, karamelliserede skalloteløg, en smagsfuld ost og meget lid andet. Bøffen var den klare hovedperson - men åååh jesus hvilken hakkebøf det også var. Jeg tør godt sige, det er den bedste jeg nogensinde har fået. Serveret med rosmarin fritter (første gang jeg får rosmarin hernede - meget savnet!). Meget lækkert.
Derudover fik vi en bassedreng mere med pulled pork - der ikke var pulled endnu - i en worcestershire/cola glaze i en mørk bolle med aoli. Med fritter af kartoffel skræller (og en smule af selve kartoflen).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar