søndag den 7. august 2011

Endnu en weekend vel overstået, denne gang blev den spenderet i Si Racha en havneby godt en time væk. Det skulle kun have været en dagstur, men vi magtede ikke at turen hjem, så vi fandt et lækkert værelse med havudsigt og besluttede os for at blive. Byen er egentligt kendt for en sin potente chilisovs - nam prik Si Racha - Men den fik jeg kun smagt en enkelt gang i en ikke særlig prangende skål wonton suppe. Si Racha har et spændene japansk kvarter og her fandt vi turens absolutte højdepunkt. En super lækker og ifølge de japanske stamgæster meget autentisk japansk restaurant. Det var et af den slags steder der bare emmer af stemning, man kunne enten sidde i små båse eller ved den store bar der udgjorde halvdelen af det lille lokale. I denne bar var der et stort udvalg af sake og whisky og en del af flaskerne havde mærkater med navne på, da man her kunne købe en flaske, drikke det man nu følte passende og få skrevet sit navn på og gemt den til en anden god gang. Her fik vi først serveret en appetitvækker af æggeblomme omelet på en bund af kål, med lidt tomater og edammame  bønner. Vi blev i samme kategori og fik serveret en tallerken med Shitake svampe, gingko frø, en fiskekage dækket af forskellige slags løg, lidt grøntsagsstave og en omgang (ifølge vores søde tjener) friterede kyllingealbuer.


Højdepunktet her var shitake og gingko, det andet hævede sig ikke over standard og kyllingealbuerne havde en noget særlig konsitens. På dette tidspunkt havde vi stadig den store smagsoplevelse til gode og massere af plads i maverne så jeg valgte to fiskeretter. Først en filet af saba - eller gode gamle makrel som vi kender den - dejligt stegt og sluttet af med en omgang soya (med wasabi?) på panden. Utroligt smagsfuldt og stegt til perfektion! Serveret enkelt med syltet ingefær.


Da jeg så, at de havde fiskehoved på menuen var der ingen tvivl i mit sind om hvad næste ret skulle være. Jeg ved ikke hvilken fisk det er, men det kom grillet med et enkelt tilbehør af grønt.

Det var en fantastisk ret! En sublim smagsoplevelse og min yndige assistent måtte placere den højest på listen over alle fiske retter hun nogensinde havde fået. Lykken ved et fiskehoved er for mig noget nært uendelig. Kødet er så lækkert og smækfyldt med smag - især det lille stykke i kinden er guderne værdigt. Herefter fik vi en kop the (the siger mig absolut intet! heller ikke i japanske klæder) i selskab med en japansk origami mester der i en lind strøm producerede fugle og blomster af kvitteringer. Han kom på restauranten hver eneste dag og man kunne i løbet af aftenen se flere der som ham havde et nært forhold til det utroligt søde personale. Hvis vi havde sådan et sted her i byen var jeg hurtigt blevet en fattigere mand - ikke pga prisen 112 kr inkl drikkevarer - men fordi jeg ikke ville kunne holde mig væk.

En skål nudler
Udsigten Fra vores værelse i Si Racha
En traditionel fisketur. De slår pinden mod vandet for at skræmme fiskene ind i de net de har sat op længere inde mod bredden. Med kæmpe store moderne skibe i baggrunden. Det traditionelle og det moderne i kontrast!

Boliger ved havnen i Sri Racha vi boede med udsigt udover de her bebyggelser. Nogle af husene var regulære skibe på stylter.
Udsigten fra min pind herhjemme hvor solen går ned bag bjergene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar